Як відновити лопатку у воблера? Вдалий ремонт улюбленої приманки

Справжній вибух емоцій від ловлі головля спінінгом. Річка Іква

Дружною компанією, разом із  @alukard6666@andriikurik, Олександром та Олегом вирушаємо на річку Іква на довгоочікувану ловлю сильних і гарних риб - головлів. Похмура з дощем погода не найкращий день для ловлі цих риб, адже полюбляють вони сонце, проте дороги назад уже не було ;-)

Річка Іква із обривистим протилежним берегом, на якому красується молодий березовий лісок. Погода похмура

Поспішаємо відчути цю шалену клюваку, проте, перша година на всіх, пройшла з одним маленьким лобатим та кількома окунцями. Не густо, хоча особисто у мене на кренк та у Дмитра на коливалку Smith Pure було достатньо клювак, але ці контакти із рибою були легенькими те не приносили результату. Та цей почав накрапати дощ, проте ми впевнено закидали приманочки у воду.
Ловля цих риб потребує певних навичок, як в непомітному підкраданні до води, так і точному закиді та подачі приманки, в йомірну точку стоянки білих хижаків. Ці риби, на відміну від решти, полюбляють  потужний струмінь, в ідеалі біля водяної рослинності, чи під нависшими, над водою, гілками дерев чи кущів. Саме з-попід дерева на струмені вдається впіймати першого голавлика, на коливалочку Koketka від SV Fishing. Точний закид під гілку, кілька обертів катушки і.... Це неймовірні враження, рибка із течії , на ультралайт, та ще й чималенька, вагою 650г. Ух!

Головень із яскравими плавцями у руках у Володимира, з рота головля звисає блешня Koketka від SV Fishing чорна із зеленою цяткою


Кілька фото і відправляю грубенького головлика, я якого капали молоки, у рідну стихію, нехай нереститься красень.

Далі довгий час лише холості контакти, що свідчить про пасивність риби. І ось вдається впіймати ще одного, уже невеличкого кленя. Який же він товстенький зараз, ікряний, проте ікра уже на підході, адже замастив мене нею.

Невеличкий голавлик у руках в спіпнінгіста

Наступна годинка пройшла з окунями, які навіть на струмені атакували то коливалки, то кренки. Лише Дімі вдається знайти 6 активних голавликів біля коряжки, проте розмір бажав кращого. Уже вертаючись до авто, помічаю гарний стрмінь між перекатами, та вирішую приділити йому уваги більше, і не дарма. На 3й проводці помічаю, як за приманкою з'являється груба "стріла", проте рослинність завадила атаці... (( Наступний закид, спускаю коливалку до того ж місця і отримую неймовірно сильну "Подачу". О так! Саме за такі моменти обожнюю головлину ловлю... Ну а далі, звісно, визг фрикціону... Ультрик в булик... Кайф! Дана локація подарувала аж 5 таких, фантастичних моментів і 4 гарних рибки!

Голавлик у воді на гачку блежніЯскравий Головень на фоні річки Іква

Рухаючись далі, ще кілька контактів на славетного кренка Chuby, які не вдалося реалізувати, та й були вони досить слабкими. Під однією коряжкою помітив, як жерех нагнав малька, відразу змінюю кренка на блешню "Мальок" від Даіга, яку навписне купив під жереха, точно кладу коливалку за метр від перспективної позиції, і підтягуючи її точно в "яблучко" і відразу ж отримую потужний удар і риба із неймовірною швидкісттю втікає в сторону... Не встояв жерех перед спокусливою грою блешні "мальок". Відразу було помітно нетипову, для головля, поведінку, проте побачивши яскраві плавці, почав все таки засумніватися, проте взявши в руку побачив - дісно жерешок.

Жерех у руках спінінгіста, який стоїть на беррезі річки Іква

Жерех на землі поруч приманка на яку він був спійманий - Мальок Даіга

Стежте за свіжими звітами у мому інстаграм kos.wovka (@kos.wovka) 
та на Youtube каналі FishKos 
_______________________________________________

#Спінінг #fishkos #spinning #fishing #OnlySpin #angler #рыбалка #favorite #favoritefishing #pike #instafish #fish  #spiningukraine #keitech #Голавль #Chub #PikePerch  #fishinglife #окунь #CrazyFish #рибалкалуцьк #Spinningfishing #perch #chubfishing #Голавлемания #Жерех #Даига #Koketka #SVFishing #asp

Коментарі