Як відновити лопатку у воблера? Вдалий ремонт улюбленої приманки

Впіймати пасивну щуку в безкльовя на пасивні приманки з човна.

Косінець Володимир тримає щуку в руках, за край губи якої зечеплений гачок із об'ємною приманкою FishUp Tanta 2,5" кольору Lox оснащена чорним грузом jig-rig груша від Дніпросвинець

Черговий раз вирушаємо на рибалочку з човна. Два тижні тому на даній водоймі, в цій же місцевості, отримали близько двадцяти щучих покльовок на двох, тому настрій на трофея, адже рельєф водойми ніби знаємо, стоянки хижака уже вичислили, приманку підібрали, а тут ще й погода "Щуча" ))) Не знаю чи дійсно так, чи ні, проте найчастіше в похмуру погоду вдавалося вдало половити щук влітку. Швиденько качаємо човна, змотуємо свої Yamaga Blanks, все кидаємо в наше судно та насемо його на воду, ми "погребли" за щуками.

Наші сподівання розвіялися після другого, чи то третього якоря... Як так, здається, все розгадали минулої риболовлі, проте цього разу не працює нічого взагалі. Навіть, окуні не смикали наші приманки... Та й не видно було, щоб він ганяв малька на поверхні, як було минулого разу.

Починаю експериментувати, ставлю здоровенного рака, уже й забув, десь біля 3" в гарному кольорі Pinky Lox від виробника Twister. Дана приманка хороший розвідник, і часто, за допомогою неї, можна знайти стоянку окуня, адже він просто скубає його, навіть якщо окунь розміром приманки, ось більший, якому цей рак помістився в рот, попався на гачок. Не пропускають його і щуки. Довго чекати не довелося, за кілька закидів відчуваю хорошу подачу, але супротив не дуже... Дістаю першого окуня, грамів на 90. І як йому помістився в рот офсет #1 від Decoy і рака із здоровими клешнями?! Не розумію. 

Окунь лежить на веслі, в роті офсет Decoy на якому одягнено силіконовий рак AX Crow 3" від виробника Twister_FL кольору Pinky LOX


Ось Дмитро відчув клюваку, під стіною очерету, в березі, відразу кидаю туда ж Relax Turbo Twister, об'ємна личинка із невеликим твістерним хвостиком, та відчуваю дзвінкий щучий удар в руку від  спінінга Yamaga, блискавична підсічка, і на поверхні бовтається "шнурок" грамів на 350. Хоч невеликий, але доволі бійкий, він уже підняв нам настрій. Але це не зовсім те за чим ми приїхали...

Риболов тримає щуку за зяберну кришку, головою до гори


Після жаркого тижня, я особливо не одягався, лише легку кофтину, яку мав замінити на футболку, як підніметься сонце, проте температура повітря в 11 градусів і вітер, змусили мене одягнути все відразу та мерзнути далі))) .  Деякий час ми в пусту полоскали приманки, я, врахувавши атаку попередньої щуки, та активність риби в зальному, вирішую ставити FishUp Tanta 2,5", яку на передодні прикупив, на неї може відреагувати як окунь, так і щука. На першому ж закиді я відчуваю хороший удар, підсічка - мимо, за метрів 7 знову подача, і знову мимо.... Уже дотягую до човна, роблю паузу, здивовано розповідаючи напарнику, що за проводку 2 подачі, після тривалого затишшя, як ось відчуваю вагу, миттєва підсічка і зазвучав фрикціон.. З того подиву, щуку не з першого разу заводимо в підсак, але ось вона, вся в п'явках, уже хизується на камеру. Не трофей, але непоганий розмір. Ну все, три контакти на проводці - "Оце зараз почнеться!" - подумали ми, проте воно не "Почалося")))

Риболов тримає щуку в руках, за край губи якої зечеплений гачок із об'ємною приманкою FishUp Tanta 2,5" кольору Lox оснащена чорним грузом jig-rig груша від Дніпросвинець

Спочатку я подумав, що це різні риби атакували приманку, проте за кілька закидів я зрозумів, що це та ж сама щука супроводжувала приманку, більше 20м.

Стало зрозуміло, що риба зовсім пасивна, та бажає лише личинок в тривалих паузах, Дмитрові Tanta не "зайшла", не мав на неї клювань, поставив свою пасивку - ларва, і за кілька закидів він, без клювання, робить ривок спінінгом... Я здивувався - чому це він смикає спінінгом, адже я якраз дивився на кінчик його спінінга і не помітив там ніяких рухів. Риба теж підсіла на тривалій паузі, він, як відчував, поставив перед тим відкритий гачок, без якого навряд би була ця риба, адже висіла вона в прямому значенні "на волосині". 

морда щуки, за яку зачеплений гачок за сам край та тримається на шкірці. Гачок оснащений силіконовою приманкою Fanatik Larva оснащена чорним Jig-Rig паличка,

То була завершальна риба, небо, з одного краю, зовсім стало темним, на воді забулькали краплі дощу, і ми швидким темпом погнали до причалу, лодку, не зібравши, закинули в машину і мерщій додому.

На мою думку, дана поведінки риби повязана із різкою зміною погоди, і "на зламі" вона відмовилась ганятися за активними приманками, лише підбирала з дна об'ємні личинки.

#Спінінг #fishkos #spining #fishing #рыбалка #щука #pike #fishUp #tanta 

Коментарі