Як відновити лопатку у воблера? Вдалий ремонт улюбленої приманки

Перше знайомство з легендарним раком Bait Breath. Ловля щуки та окуня на Bait Breath SL-Remix.


Черговий ранок, перед робочим днем починається риболовлею. Кілька днів поспіль, був сильний вітер, а тут прогноз обіцяв зменшення вітру до 6-8м/с - хороший шанс, більш менш комфортно, порибалити.
 
На водоймі чудовий ранок - роса, насичений різноголоссям спів птахів, де-не-де плюхкає якась дрібна рибка..., хоча й доволі прохолодний, як для цієї пори весни, всього 2 градуси вище нуля. Змотую снасть, в'яжу товстіший флюрокарбоновий повідець 0,445 Intech, адже в планах спіймати щуку, накидаю каптур, рукавиці, поки, кладу в кишені та до води. Коробку не готував цього разу, закинув в сумку те, що залишилося з попередніх рибалок. Відкриваю коробку: "Що ж поставити?"... Мій погляд падає на силіконовий рак BaitBreath SL-Remix 2.4" у кольорі #205, якщо я не помиляюся, який на попередній рибалці взяв у товариша. Багато чув про цю легендарну приманку, цікаво було спробувати його в ділі. Товариш, до речі, теж позитивно відгукнувся про нього, а враховуючи, той факт, що минулого року, я вдало ловив на різного типу ракоподібних креатур, буду ловити щуку на SL-Remix, який вирушає перший в бій!

Перший закид, другий, третій ... - чудова щуча клювака! Я аж здивувався, адже попередні риболовлі були, м'яко кажучи, не дуже рибними по щучі, а тут, з третього закиду, щучий удар. Руки роблять підсічку і рибка починає битися на на гачку! Не поспішаючи, насолоджуючись виважування, яке супроводжувалось потріскуванням фрикціончику, доставляю рибку на берег для фотосесії. Непогана, хоч взяла за краєчок, проте удар був доволі дзвінким, щучим, та й боротьбу вона давала достойну, вода трохи прогрілась, рани після нересту загоїлися і щука повна енергії. 

Косінець Володимир, в костюмі Camotec STORMWALL, на фоні ранкового сходу сонця, тримає перед собою щуку, за верхню губу якої зачеплено гачок з приманкою BaitBreath SL-Remix, оснащену чорним джиг-рігом від Дніпросивнець. В руках тримає спінінг з котушкою Shimano 15 TwinPower

Ще кілька закидів, як з іншого краю цієї ж локації жадно атакує окунь, запхавши рака SL-Remix повністю в морду.

Яскравий окунь з роту якого виглядає частинка приманки BaitBreath SL-Remix, приманку оснащено чорним джиг-рігом від Дніпросивнець.
  
Зміщуюсь по водоймі, наступна ж постановка, знову щуча клювака, знову зубата хижачка, знову з чіткою "подачею"... 

Ранкова щука лежить в траві, за верхню губу зачеплений офсетний гачок із оснащеною приманкою BaitBreath SL-Remix у кольорі 205 Watermelon/Red Seed

В руці лежить щука, взята за середину тіла, головю вперед а хвіст зливається іх заднім фоном зеленої трови. За верхню губу щуки зачеплено зачок із силіконовою приманкою BaitBreath SL-Remix у кольорі 205 Watermelon/Red Seed. Монтаж оснащено чорним джиг-рігом від Дніпросивнець.

Кайф... Невдовзі ще одна, трохи менша, проте не менш жадно вдарила. Нарешті щука відійшла від нересту та активно відгодовується.

Невелика щучка, яку тримає рука вхопивши за зяберною кришкою. Верхня щелепа пробита гачком, з якого звисає розбитий силіконовий рак від BaitBreath зеленого кольору з червоними блістками (205 Watermelon)

Ось і глухий "БАХ", підсічка - солідний окунь починає давити в глибину та в сторону, змушуючи фрикціон тріщати, даю можливість йому показати свою силу, зтравлюючи шнур. Дуже приємний окунь заховав рачка, разом із грузилом в пащу. Теж, повний енергії, смугастий подарував купу емоції на виважуванні.

Під водою силует окуня, якого за хвіст тримає рука, риба набирає маху, щоб втекти додому

На тому азарті, та обмежений часом, я не змінюю приманку від BaitBreath, отримуючи регулярні клювання, як щуки, так і окуня, на дивовижного рака SL-Remix. 

На траві лежить щучка, чітко видніється лише голова щуки, тіло зливається із заднім фоном. Поруч з рибою лежить розмотка флюрокарбону Intech FC Shock Leader у розмотці 10м в діаметрі 0,455. З роту щуки стирчить гачок із силіконовим раком BaitBreath SL-Remix у кольорі 205 Watermelon/Red Seed, оснащений джиг-рігом. Від всієї оснастики відходить товстенький флюрокарбоновий повідець Intech FC Shock Leader

На заваді чудової риболовлі не став, навіть, вітер, який встиг уже розгулятися, піднявши хвилю на воді. Навіть фотографувати забуваю, просто насолоджуюсь процесом ловлі. Тільки в голові промайнула думка: "така м'яка приманка, а після стількох риб тримається молодцем", як сталась прикрість, чергова щука, на виважуванні, зрізає клешні SL-Remix... Розраховуючи на активний кльов, ставлю інші силіконки, які, чомусь, не давали результату, а ще й час, відведений на ранкову рибалку, вичерпувався. Почав накрапати дощ, вітер змінювати напрямки, то геть затухаючи, то потужними поривами нагинає траву. 

На фоні жовтого очерету плаває пара лебедів на сірій воді, на поверхні якої видніються кружки від крапель дощу.

Пройшовши ще трохи берегом водойми, зробивши фото природи, вирішив завершити риболовлю та їхати працювати.

Біля водойми, у високій траві стоїть корова, по коліна в багнюці, дивлячись на фотографа та показує йому язика.

В голові філософське запитання, чи то "потрапив на вихід", чи то вдало "попав в приманку", на яке я не отримаю відповіді, проте BaitBreath SL-Remix, я однозначно покладу до коробки, адже вона зробила цю рибалку яскравою та незабутньою.

Снасті якими рибалив:
Спінінг - Favorite Blue Bird ;
Котушка - Shimano 15 TwinPower 3000HGM;
Шнур - YGK Upgrade #0.4;
Повідець - Intech FC Shock Leader 0,455.

#Щука #BaitBreath #SLRemix

Коментарі